Radionice – Znanjem čuvam svet oko nas

Apr 14, 2022

Tokom trajanja izložbe fotografija Predraga Kostina “Reke života” u Narodnom muzeju Zrenjanin organizovane su radionice „Znanjem čuvam svet oko nas“ za decu uzrasta od prvog do šestog razreda osnovne škole.

Za učenike je posle obilaska i tumačenja izložbe pripremljen kviz koji rade u grupama, a potom deca crtaju odabrane životinje. Uzimaju jastučiće i pribor (olovku, gumicu,  drvene bojice) i sedaju ispred odabrane fotografije da crtaju. Crtež mogu obojiti i za stolom u prostoru dečije radionice (u produžetku izložbenog salona).

 Težina testa prilagođena je uzrastu, a za učenike petih i šestih razreda crtanje nije obavezno (zavisi od raspoloživog vremena i interesovanja učenika).

Radionice vodi Aleksandra Kurjak, muzejski edukator.

 Svi termini do kraja trajanja izložbe su rezervisani.

 Podsećamo: Izložba „Reke života“ Predraga Kostina kroz fotografije predstavlјa živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na promenu svesti i razmišlјanje savremenog čoveka da sačuva prirodu koja polako nestaje. Fotografije su nastale na teritorijama specijalnih rezervata prirode: Stari Begej – Carska bara, Gornje Podunavlјe i Ritovi donjeg Potisja, kao i na teritoriji Nacionalnog parka Fruška Gora.

Više informacija na Instagram nalogu autora izložbe @divlja_srbija

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja