Promocija romana Nenada Gugla “Živeo sam hiljadu godina”

Jun 1, 2023

U sredu, 7. juna 2023. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održana promocija novog romana Nenada Gugla pod nazivom „Živeo sam hilјadu godina” koju organizuje „Svetosavlje” u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Događaj će voditi profesor protojerej dr Ninoslav Kačarić, docent na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju u Beogradu i paroh pri hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu, a Mirjana Mladenović i Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvešće dve muzičke numere ̶ „Pećka kandila” i „Suza Kosova”.

„Za samo jedan dan čovek može da zadobije svu večnost, i za samo jedan dan čovek može da izgubi svu večnost. Zato je svaki dan prilika i opomena. Svako od nas treba čvrsto da uhvati svaki dan koji nam dolazi u susret, i da ga iskoristi kao dan u kome može da se spasi. „Svetosavlјe” se trudi da svojim radom podseti sve lјude da je svaki dan prilika, i organizuje različite događaje u skladu sa tim. To su događaji u kojima pričamo o važnim temama, svakodnevnim izazovima, velikim idejama i rešenjima koja su potrebna svakome čoveku. Jedan takav događaj je i promocija romana Živeo sam hilјadu godina.” – navode iz organizacije „Svetosavlje”.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja