Likovni konkurs „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“

Jun 5, 2023

Narodni muzej Zrenjanin poziva saradnike, roditelјe, đake i decu da učestvuju u kreiranju izložbe pod nazivom „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“. Radovi bi trebalo da za temu i inspiraciju imaju utisak iz Narodnog muzeja Zrenjanin: posetu stalnoj postavci ili izložbi, učešće u radionici ili projektu, najzanimlјiviji predmet, istorijsku ličnost i slično.

Uzrast dece čiji radovi se očekuju je od 5 do 11 godina, odnosno deca koja pohađaju predškolsku grupu i učenici od I do IV razreda osnovne škole. Radovi mogu biti individualni ili grupni, a svi pristigli radovi će biti izloženi, bez selekcije. Format rada je slobodan (A4, blok br. 2, blok br. 5…), kao i tehnika crteža (drvene bojice, flomasteri, voštane bojice, pastelne boje, kolaž, kombinacija navedenih i drugo).

Zainteresovani mogu da donesu radove u Narodni muzej Zrenjanin (u Pedagoško-informativnu službu Muzeja) ili pošalјu poštom na adresu: Narodni muzej Zrenjanin, Subotića 1, 23 000 Zrenjanin, Za konkurs „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“. Svaki rad bi na poleđini trebalo da ima ispisano ime i prezime deteta, uzrast, naziv vrtića, škole i razreda i kontakt telefon roditelјa, člana porodice ili učitelјa, odnosno učitelјice.

Rok za dostavu radova je utorak, 20. jun, a svečano otvaranje izložbe „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 23. juna sa početkom u 18 časova, u okviru gostujuće izložbe „Muzej u očima dece“ Narodnog muzeja Kikinda.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate organizatorkama konkursa Aleksandri Kurjak, muzejskoj edukatorki, i Ivani Arađan, muzejskoj pedagoškinji na telefon 023/ 561 – 841.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja