FacebookTwitter

lat | cir | eng

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

Koncert gudačkog kvarteta "Vollmond"

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 19. jula 2018. godine sa početkom u 19 časova biće održan koncert gudačkog kvarteta „Vollmond“, koji čine mladi profesionalni muzičari iz Srbije: Milana Bjelobaba - violina, Luna Kostadinović - violina, Aleksandra Kijanović - viola i Pavle Savić - violončelo.

Od svog nastanka 2015. godine kvartet je održao brojne zapažene koncerte u Srbiji i Crnoj Gori od kojih se izdvajaju otvaranje sezone „Take over“ u galeriji Kolarčeve zadužbine, koncerti u Galeriji solidarnosti Palate Pima u Kotoru i u Muzeju grada Perasta, otvaranje VII Festivala gudača u katedrali Svetog Tripuna u Kotoru, Festival mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, zatvaranje VIII Festivala gudača u Crkvi Svetog Pavla u Kotoru, koncert u Kulturnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici 2017. kao i 2018. godine u okviru ciklusa Kompozitorke iz sjenke, zatim nastupi u Zajstu, Amsterdamu i Zaltbomelu u okviru festivala Zeister Muziekdagen u Holandiji.

Kvartet „Vollmond“ je imao priliku da se usavršava na kursevima eminentnih umetnika kao što su Boris Brezovac i Aleksandar Latković - članovi gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, Arkadij Winokurow (Austrija), Mikhail Bereznitski (Rusija), Jorg Winkler (Nemačka), Anton Martinov (Francuska). Kao stipendisti festivala Zeister Muziekdagen 2016. i 2017. godine sarađivali su sa članovima kvarteta Quiroga (Španija), kvarteta Casals (Španija), Emerson gudačkog kvarteta (SAD), Robertom Kulekom, Valentinom Erbenom (Alban Berg kvartet), Aleksandrom Pavlovskim i Ori Kamom (Jerusalem kvartet).

Ljubav prema ovoj kamernoj formi i duboka posvećenost održale su stalnu želju za usavršavanjem i kontinuiranim radom, te je za dve i po godine postojanja ovaj kvartet pronašao mesto na kamernoj sceni podneblja sa koga dolazi.

Na programu će biti dela Hajdna i Betovena, a ulaz je besplatan.

 

Program:

 

J. Hajdn - gudački kvartet Op. 20 No. 4

L.V. Betoven - gudački kvartet Op. 59 No. 7 – „Razumovsky“ No. 1