FacebookTwitter

lat | cir | eng

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

Koncert ansambla “Shimmering flutes”

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u subotu, 12. novembra 2016. godine, sa početkom u 19 časova biće održan koncert ansambla „Shimmering flutes” iz Novog Sada.

Ansambl je nastao 2015. godine i čine ga bivši učenici profesorice Aleksandre Horvat – umetničkog rukovodioca ansambla. Osnovna ideja ansambla je negovanje ljubavi prema flauti i kamernom muziciranju. Repertoar je širok i usmeren je na popularizaciju klasične, kao i na klasičnu obradu evergrin i popularne muzike.

Značajniji nastupi: učešće na 7. Festivalu „Zlatni ansambli Vojvodine“, Humanitarni koncert ansambla u Crkvi Ime Marijino – Katedrala u Novom Sadu, posvećen Prihvatilištu „Sigurna dečja kuća“.

Na koncertu u zrenjaninskom muzeju, ansambl će izvesti dela: Vivaldija, Mocarta, Baha, Kleptona, muziku iz filma „Doktor Živago“ i druge kompozicije. Kao gosti koncerta, nastupiće  dve učenice Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada: Vuleta Olivera (flauta) i Anja Antić (oboa), koje su u dosadašnjem školovanju, ostvarile veoma zapažene rezultate. Takođe, na koncertu će nastupiti i gošće iz Zrenjanina – DUO – Ana Aleksić Šajrer (sopran) i Marta Ronto (klavir).
Koncert je organizovan u saradnji Kulturnog centra Zrenjanin i Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ulaz je besplatan!