FacebookTwitter

 
lat | cir | eng

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

Predstavljanje rezultata likovnog i literarnog konkursa povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Uroša Predića

Povodom 13. likovnog i literarnog konkursa, a u čast obeležavanja 160 godina od rođenja našeg velikog slikara Uroša Predića, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina će se 8. decembra 2017. godine u 12:30 časova održati svečano predstavljanje rezultata ovogodišnjeg konkursa, kao i otvaranje izložbe radova učenika u holu Muzeja.

Tradicionalni likovni i literarni konkurs za učenike srednjih i učenike osmih razreda osnovnih škola i ove godine su raspisale HPTŠ „Uroš Predić“ i Školska uprava Zrenjanin. Deo programa obeležavanja Dana škole HPTŠ „Uroš Predić“ biće održan i u zrenjaninskom Muzeju a obuhvatiće proglašenje dobitnika nagrada i pohvala, kao i izložbu najuspešnijih likovnih radova.

 

Organizatorke likovnog i literarnog konkursa su profesorke likovne kulture Dušanka Đorđević i srpskog jezika i književnosti mr Svetlana Dabović, a saradnik na postavljanju izložbe je Nevena Dujin Grković, kustos pedagog Narodnog muzeja Zrenjanin. Program svečanosti obuhvata emitovanje dokumertarnog filma o HPTŠ „Uroš Predić“, govorenje tekstova o životu samog slikara i svečano proglašenje nagrađenih i pohvaljenih učenika.