FacebookTwitterYou Tube

lat | cir | eng

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

kutija-secanja-2a 19.05.2017-muzej-za-decu mako1baner
U petak, 18. avgusta 2017. godine u 12 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena izložba pod nazivom “Kutija sećanja – Život jevrejske porodice Drelih iz Sombora”. Izložba je organizovana u saradnji Narodnog muzeja Zrenjanin, Jevrejske opštine Zrenjanin i Gradskog muzeja Sombor. Povod za gostovanje ove izložbe je obeležavanje 76. godišnjice deportacije zrenjaninskih Jevreja i negovanje sećanja na Holokaust. 

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak 11. maja, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba Etnološkog odeljenja Blago nama decama što smo taki mali – Detinjstvo u tradicionalnoj porodici. Izložba pruža saznanja o detinjstvu i kulturnom obrascu kakav je bio poznat tradicionalnoj patrijarhalnoj vojvođanskoj porodici s kraja 19. do druge polovine 20. veka. Drugi segment izložbe je „izložba u izložbi“. U pitanju je Muzej za decu, gostujuća izložba Muzeja Vojvodine iz Novog Sada.

U petak, 2. juna 2017. godine, u muzeju „Jožef Atila“ u Makou (Mađarska), otvorena je izložba Narodnog muzeja Zrenjanin, posvećena Todoru Manojloviću – pesniku, esejisti, dramskom piscu i likovnom kritičaru.
Inicijativa za izložbu je potekla od kolega iz muzeja u Makou, nakon posete zrenjaninskom Muzeju i Spomen-sobi Todora Manojlovića. Ovaj istaknuti srpski književnik se kretao u krugovima mađarskih avangardnih pesnika tokom svojih studija, a poznato je i veliko prijateljstvo i profesionalno uvažavanje između Todora Manojlovića i mađarskog pesnika Adi Endrea.

IZLOŽBE

RADNO VREME

Izložbeni saloni: 
Radnim danom 9-13 i 17-21 časova
Subotom 9-13 časova
 
Stalna postavka:
Radnim danom 8:30 - 18:30 časova
Subotom 8:30-12:30 časova

RADIONICE

EXPONAT MESECA